Dünya Hali – 15 Kasım 2013- Yayını
Türkiye saati ile 14.05′ten itibaren canlı dinlemek için CANLI linkine tıklayın.
►
Yayını kaçırırsanız sayfanın altındaki linkten programın kaydını dinleyebilirsiniz.
Av. Eyüp Sabri Canbolat
Avukatlarımız, dinleyicilerimizden avukatlarasor.blogspot.com adresine gelen soruları cevaplamaya çalışacaklar.
Dünya Hali – 15 Kasım 2013- Yayınında cevaplanan sorular:
babamlar 3 kardeşler ve halam ile amcam mirastan kalan ev ve arsanın mal paylaşımı yapılsın diye bize dava açtılar. Evin mal bedeli olarak keşif falan yapıldı. İhale usulü ile satışına karar verildi. Evi babam almak istiyor. Bu konuda ne yapmalıyız? Evin muhammen değeri 175 bin lira. İhale usulü ile satılacağı için ve evi biz almak istersek teminat yatırmamız gerekiyor mu? Almaya kalkarsak ne kadar para yatırmamız gerekiyor? KDV mirasçı için değişiyor mu? Ya da neler yapmamız gerekiyor? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ben bundan 7 sene önce aynı iş yerinde çalışan bir kişi tarafından darp gördüm aynı gün devlet hastanesinde acile gittim. Acil çok kalabalıktı ve üstün körü baktı doktor. Burnumdan yeni ameliyat olduğum ve darp burnuma doğru geldiğinden korktum ve başka doktora gitmek istedim. Bu arada ufak bir ağlama krizi geçirdim. Başhekim yardımcısı gördü odasında dinledi ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu düşünerek 2 gün rapor yazdı. Fakat yazdığı raporda sicil numarası filan yok. Aynı iş yerinde çalıştığım kadın disiplin kararı ile işten atıldı. İşe tazminat davası açtı kazanamadı. Fakat davada raporun sahte olduğunu dile getirdiler. Hâkime hanım raporu dikkate almama gerek yok şahitler ve alınan ifadeler doğrultusunda davayı sonlandırdı. İşe dönüş ve tazminat talebini reddetti. Bunun üzerine aynı kişi önce bana rapor düzenleyen başhekim yardımcısına dava açtı görevi kötüye kullanmaktan. Davada doktorun raporda sicil numarası olmadan düzenlemesi sebebiyle hakim görevi kötüye kullanmak yok ama görevi ihmal vardır diyerek doktora müsnet suçtan ufak bir para cezası kesildi. Fakat şimdide aynı kişi kamuya suç duyurusunda bulunup beni suça azmettiren olarak dava açmış. Ben bu durumda suçlu sayılır mıyım? Ne yapmam gerekiyor? Avukat desteği almam şart mı? Böyle bir konuda dava benim aleyhime sonuçlanır mı? Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.
1) Tebellüğ belgesi elime ulaşmazsa ne olur?
2) Ben sadece ilk davaya katılmazsam hemen çocuk nafakası ödemeye başlar mıyım?
3) İlk duruşmaya yazılı savunma gönderebilir miyim? Nasıl göndereceğim?
4) Benim şahitlerim Şanlıurfa’da. Eskişehir’e gitmeleri zor. Bulundukları yerde ifadeleri oldukları yerde alınabilir mi? Alınırsa ne yapmak lazım?
5)Beni kızımla görüştürmüyor ne yapmalıyım?
Sizi çok fazla meşgul etmek istemem ama çok acil bir soru sormam gerekti lütfen benim için çok önemli.
Yabancı uyruklu bir erkek Türkiye de evlendiği zaman kaç sene sonra vatandaşlık alabiliyor. Evlendikten sonra vatandaşlığı alıncaya kadar vize almaları durumunda farklı ülkeye seyahat edebilirler mi?
Yanıtlarsanız çok memnun olurum. Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Emlakçinin sitesinde alacağımız dairenin yaşı en fazla 36 olarak belirtilmişti. Emlakçi ve ev sahibiyle anlaştık. Emlakçiye 5 bin TL’lik kapora verdik. Ancak evin ruhsatında binanın yapım tarihi 1968 olarak görünüyor. Yani 46 yıllık bina. Arada 10 yıllık bir fark var. Ve ben bu evi almak istemiyorum. Kaporamı geri alabilir miyim? Fakat siteden ilanı kaldırmışlar. Emlakçi ben size söylemiştim diye bir yalan söylerse elimde kanıt yok. Ne yapabilirim. Teşekkürler